Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Излезе годишникът „Боръ“ на Американския колеж за 2015-2016 година

Излезе годишникът „Боръ“ на Американския колеж за 2015-2016 година

 

DSC04871

 

Едни от най-примамливите и отличителни черти на едно училище с традиции са именно неговите дълголетни традиции. Американският колеж е създаден през 1860 години. Макар че има прекъсване от годините на Втората световна война до 90-те години на XX век, някои от старите традиции се запазват и в наши дни.

 

DSC04884

 

Тези дни излезе 28-то издание на годишника на Американския колеж – Yearbook „Боръ“.

 

DSC04885

 

Подобни годишници със същото наименование „Боръ“ е имало още през 20-те години на XX век, когато училището се мести от Самоков в София. Първият брой излиза през 1926 година. В някои от изданията му преди войната могат да се видят снимки на известни българи – възпитанци на Колежа, например, на Леда Милева и Петко Бочаров.

 

DSC04883

 

Най-новото издание на годишника на Американския колеж е от 168 страници.

 

DSC04887

 

Корицата е в синьо. Присъства символът „бор“, който се вижда и в другите издания.

 

DSC04870

 

Сборникът е изцяло подготвен от ученици от училището. Съдържа информация за зрелостниците – техни снимки, координати и дори бебешките им фотографии.

 

DSC04892

 

Поместени са снимки на всички колежани по класове, на членовете на клубовете, а така също на техните преподаватели и администрацията на училището.

 

DSC04890

 

Освен портретни снимки, има и много забавни фотографии от живота на всеки клас.

 

DSC04886

 

А така също и фотографии от големи събития в Колежа.

 

DSC04894

 

Снимки на братя и сестри – колежани.

 

DSC04893

 

Годишникът излиза всяка година през май. Общите снимки на всички ученици от началото на годината и този сборник са едни от традициите, които са се запазили в училището от много години.

 

DSC04882

 

Нашият годишник от вчера е у нас. С мъжа ми дълго го разглеждахме. Децата вероятно се вълнуват, но знам колко още повече се вълнуват родителите и затова днес бързам да споделя тази информация в „Данибон“. Вече няколко родители ме питаха откъде могат да го вземат. Учениците могат да си го купят от училище. Обикновено се продава и по време на Арт феста в Американския колеж, който тази година е на 4 юни.

 

Снимките са публикувани с разрешение на ПР отдела на Американския колеж в София.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".