Рубрики
Начало » Блог » „За България с любов“ – Коледен концерт на ЧОУ „Света София“ (2012) – ВИДЕО, СНИМКИ

„За България с любов“ – Коледен концерт на ЧОУ „Света София“ (2012) – ВИДЕО, СНИМКИ

sveta sofia koleden koncert 2012

Винаги след концертите на училището на големия ми син съм много развълнувана. Общуваме си и с други родители и усещането е същото.

Вчера гледах завършили ученици как идват-идват на групички и се прегръщат, прегръщат си учителите. Насълзих се!

Големият ми син – Ники, вече е 6 клас. Значи това ни е 7-ят коледен концерт в „Света София“. Той е в училището от подготвителния клас или т.н ПУК. Вчера не участва. Имам си обаче малка племенничка в ПУК „Б“ – Ирина, на която това е първо тържество и много исках да я видя.

irina sveta sofia koleden koncert 2012

Беше ми и много приятно да виждам братчетата и сестричетата на съученици на Ники, които са в по-малките класове. Толкова сдружен клас сме и познаваме тези дечица от бебета, а сега ги виждаме с изяви на сцената. Страхотни бяха!

Всъщност ако има родители на по-малките деца, които се чудят защо класовете в 6 и 7 клас са все от момичета (както и ние се чудихме едно време), да поясня, че момчетата от тези випуски не участват. Първо ми беше странно защо, но вече разбирам. Как да кажа? Ами – „пазят си гласовете“. А и по принцип от 2 клас нататък май само момичетата имат часове по танци. Така че момчетата от 6-7 клас бяха една чудесна публика.

 

nikolay sveta sofia koleden koncert 2012

Имаше две коледни тържества. Едното беше за малките от ПУК до 2 клас, а второто – от 3 до 7 клас. Аз бях и на двете. Темата тази година беше „За България с любов“. Малките изпълняваха любими детски български песнички, а големите – хитове от наше време и народни песни и танци. Музикални ръководители бяха Вяра Сотирова и Ралица Тасева, хореографията беше на Николета Илчева и Жени Гордиенко, сценографията – на Мария Димитрова, постановката на скечовете – на Венета Чанкова.

Снимах доста и сега ще споделя някои моменти с вас. Другите снимки можете да ги видите във Фейсбук профила ми или в YouTube.

Първият концерт започна много силно със сурвакарчета, които идваха от всички страни.

sveta sofia koleden koncert 2012

Имам няколко видео-клипа с най-малките ПУК-чета.

„Шаро и първият сняг“

 

„Рачо Капитан“

 

„Прела баба“

 

Първолаците танцуват на „Вълкът и седемте козлета“, а второкласниците пеят.

 

И нещо, което наистина ще ви разчуства, а аз направо настръхвам като чувам записа всеки път – малките танцуват, а момичета от 6 клас (съученички на Ники) пеят:

 

А ето и още снимки от първата част.

 

sveta sofia koleden koncert 2012 sv sf koncert i 3 sv sf koncert i 4 sv sf koncert i 5

Следващата снимка е предоставена от Н.В.

 

sveta sofia koleden koncert 2012

Финалът на първата част беше с „Дунавско хоро“.

 

Имаше половин час пауза между двата концерта.

В това време ми направи нещо силно впечатление. Започнаха да идва по-големи момичета и момчета – бивши ученици от „Света София“. Беше много трогателно да ги наблюдавам. Личеше си колко си обичат училището. Настаниха се дружно в ложите и оттам изгледаха втората част.

sveta sofia koleden koncert 2012

Вторият концерт започна също много силно – 3 и 6 клас изпяха „Една българска роза“, а танцът беше на Лора от класа на големия ми син, която е художествена гимнастичка.

 

Всички песни бяха така подбрани, че те карат и ти да запееш. Нямах много място, защото снимах с фотоапарат и не мога да ви покажа на филмчета всички изпълнения. Записах обаче „Елмаз и стъкло“ в изпълнение на Лео (китара) и Йоан (барабани). Лео е един най-големите приятели на Ники. Днес една майка от друго частно училище, която живо се интересува какво става в българското образование,  ме трогна. Помоли ме да сподели този клип с изпълнението на Лео и Йоан и записа във Фейсбук: „Докато се чуват такива изпълнения на Коледни концерти в българско училище …. съм щастлива!“.

Благодаря ти, Лени!

 

А ето и снимките ми от втория концерт:

 

sv sf koncert ii 1 sv sf koncert ii 2

Момичетата от класа на Ники – 6 „А“:

 

sv sf koncert ii 3

Момичетата от 6 „Б“:

 

sv sf koncert ii 4

Театрален скеч:

 

sv sf koncert ii 6 sv sf koncert ii 8 sv sf koncert ii 9 sv sf koncert ii 10 sv sf koncert ii 11

sv sf koncert ii 12

Танц на момичетата от 6 клас:

 

sv sf koncert ii 13 sv sf koncert ii 14 sv sf koncert ii 15 sv sf koncert ii 16 sv sf koncert ii 17

 

sv sf koncert ii 18

И от този кадър преминаваме към финалното и за втория концерт „Дунавско хоро“. Всички деца на сцената затанцуваха. Беше много вълнуващо! Снимах малка част, но се усеща настроението.

 

А ето и финални две снимки от Н.В.

 

sv sf koncert ii horo 2 sv sf koncert ii nv horo

Надявам се и вие да сте съпреживяли сега с мен прекрасните моменти от концертите на „Света София“. Вече мина ден оттогава, но аз продължавам да се вълнувам.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.