Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » За регистрацията за изпита в Американския колеж – споделено от личен опит (2014)

За регистрацията за изпита в Американския колеж – споделено от личен опит (2014)

 

american college tabela 2

 

Вчера регистрирах сина ми за изпита в Американския колеж. Всичко минава бързо и приятно. Има заповед до полицаите на портала да пропускат родителите. Регистрацията започна в 14,30 ч. Провеждаше се в Концертната зала (сграда 5). По груби мои сметки бяха в началото около 10-15 семейства за регистрация. Има няколко души, които обработват документите и не се чака повече от няколко минутки.

Към залата, където се приемат документите, има указателни табели и можете да ги следвате.

Регистрацията е на няколко етапа.

Първо се подават ксерокопията и снимката и се сравняват с информацията от бележника. На гърба на снимката трябва да напишете трите имена на детето, но на място ще ви кажат да го направите. След това ви дават един формуляр за попълване, една анкета и едно малко листче, на което трябва да запишете името на детето. Премествате се на свободните маси и попълвате документа с данни за детето – трите имена, ЕГН, телефон и др. Има информация за протичане на изпита. После посочвате трите си имена и се подписвате. Вписвате трите имена на детето на малкото листче. Попълвате и анкетата.

Насочвате се към мястото, където трябва да се плати таксата за изпита, която е 60 лева. Дамата е в същата зала и непосредствено преди последното място за оформяне на регистрацията. Получавате касова бележка и вече сте почти на финала. Подавате попълнения документ и малкото листче. Регистрирани сте! Честито! Малкото листче се залепя на лист, в който е поставен и вашият регистрационен номер. На него има подробна информация за изпита – какво да се носи, какво да не се носи, какво е забранено да се прави по време на изпита и други важни неща.

Преди да излезете има и кутия, в която се оставят анкетите.

Всички са усмихнати и много вежливи.

Успех на всички кандидати!

И още информация от сайта на Колежа:

Дати за регистрация за изпита:

12, 13, 14, 19, 20 и 21 февруари 2014 г. 14:30 – 17:00 ч.
15 февруари 2014 г. (събота), 9:30 – 16:00 ч.

Изпитът е на 23 март 2014 г., неделя.

Необходими документи за регистрация:

– Оригинален ученически бележник, удостоверяващ че ученикът е в седми клас и има успех най-малко 5.00 от първия учебен срок;
– Обикновено ксерокопие на първата страница на ученическия бележник с данните за ученика и училището;
– Обикновено ксерокопие на страницата в ученическия бележник с оценките от първия учебен срок;
– Трите имена и ЕГН на кандидата, адрес и телeфон за контакт;
– Актуална снимка на кандидата (с размерите на паспортен формат).

Регистрацията се извършва от родител, настойник или упълномощено от кандидата лице.

Регистрацията няма да бъде извършена без да се представи оригинален ученически бележник.

Такса за полагане на изпита: 60 лв.

източник: АК

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.