Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Започнаха „файнълите“ в Американския колеж (юни 2017)

Започнаха „файнълите“ в Американския колеж (юни 2017)

 

acs 36

 

Изпитванията в края на учебния срок в Американския колеж са по-различни в сравнение с другите училища у нас. Повече приличат на студентската сесия, където трябва да се явиш на изпит и да покриеш материала от изминалите месеци на обучение. В Американския колеж тези финални изпити са познати под името „файнъли“. Провеждат се в рамките на около 2 седмици – последните седмици на учебния срок. В някои дни учениците се явяват на два изпита – т.е. по два коренно различни предмета.

 

Днес е първият „файнъл“ в Американския колеж. По традиция винаги се започва с изпита по български език, който е доста сериозен. Следващият изпит е в понеделник. Обикновено учениците имат финални изпити по повечето си учебни предмети. Оценката от този изпит е с голяма тежест за срочното оформяне.

 

През 2016 година Деканът на Американския колеж сподели ценни съвети как да се учи за изпити, които обичам да припомням, тъй като са ценни за всички ученици.

 

Съвети на Там Смит, декан на учениците в Американския колеж:

Там Смит Декан на учениците в Американския колеж източник: http://acs.bg/

Там Смит
Декан на учениците в Американския колеж
източник: http://acs.bg/

 

 

1. Учете здраво, но не по-дълго от два часа наведнъж, след което преговорете обхванатия материал. Продължителните периоди на учене невинаги са добро решение. По-добри резултати се постигат именно с кратко четене, последвано от преговор на запомненото.

2. Спете достатъчно. Не оставайте до късно през нощта, за да учите, защото на другия ден ще сте твърде изморени да обмислите новонаученото, a е вероятно и паметта да ви изневери.

3. Закусвайте обилно всяка сутрин, за да подхранвате подобаващо мозъчните си клетки.

4. Преглеждайте предишни бележки, диаграми, карти и таблици. Концентрирайте се върху най-важното, например заглавията и изводите. Прегледайте кратките си бележки с най-важното непосредствено преди изпита.

 

Деканът на учениците в Американския колеж Там Смит е магистър по педагогика от Щатския университет в Северна Каролина. Бакалавърската му степен е по специалност „Здраве и физическо възпитание“. В Американския колеж е от лятото на 2015 година.

 

Успех на учениците на файнълите!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".