Рубрики
Начало » Коронавирус » БНT: 1000 ученици учат онлайн от вкъщи

БНT: 1000 ученици учат онлайн от вкъщи

 

online-5059830_640

 

1000 ученици в момента учат онлайн от вкъщи. При половината от тях изборът е по желание на родителите им. Останалите са в домашна среда по здравословни причини. Това съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова за „По света и у нас“.

 

МОН е в готовост да открие Център за дистанционно обучение в София. Засега обаче учениците искат, макар и асинхронно, да учат в своите училища и със своите учители.

 

 

„Имаме готовност за центрове, които да са разпределени в различни точки на страната. Но в момента не се налага, тъй като образователните институции сами се справиха и предоставят това обучение. Те имат и опита от изминалата учебна година, когато всъщност никой нямаше подготовка“, обясни Таня Михайлова за БНТ.

 

От министерството имат интересен апел:

 

Маршрутите на учениците и учителите да бъдат „училище – у дома“ и обратно!

 

Да избягват случайни събирания на места, на които не са проверени всички условия!

 

Кога цялото училище ще премине онлайн?

 

При 20% заболели едно училище да се затваря – в такава посока са разговорите със здравното министерство. Министър Красимир Вълчев вече уточни, че не става дума само за коронавирус, а за всички симптоми, срещащи се и при COVID-19, и при грипа.

 

„Трябва да се има предвид, когато говорим в проценти, че 20% в едно малко училище е различно спрямо едно голямо училище“, поясни Михайлова.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".