Рубрики
Начало » Коронавирус » Учениците от 4 до 12 клас в габровско училище ще учат онлайн, тъй като 16 учители са с COVID-19

Учениците от 4 до 12 клас в габровско училище ще учат онлайн, тъй като 16 учители са с COVID-19

От 1 до 3 клас ще учат присъствено

imageedit_16_9627863495

 

Учениците от 4 до 12 клас в Средно училище „Райчо Каролев“ в Габрово преминават на онлайн обучение, тъй като 16 учители са дали положителни проби за коронавирус.

 

За учениците от 1 до 3 клас обучението остава присъствено. Класовете обаче ще бъдат разделени на две групи. Те ще сядат по един на чин.

 

В съобщение на сайта на училището се казва:

 

Във връзка с констатирани случаи на положителни на Covid-19 педагози от СУ „Райчо Каролев“ в Габрово, считано от понеделник 28 септември до 9 октомври 2020 г., училището преминава към следния режим на преподаване:

 

За учениците от 1-ви до 3-ти клас, включително, обучението ще бъде присъствено. Класовете ще се разделят на 2 групи, децата ще сядат по 1 на чин и през чин, а занятията в занималнята ще протичат по същия начин.

 

Столовата и лавката, за посочения период, няма да функционират, което означава, че родителите трябва да приготвят храна и вода от вкъщи за своите деца.

 

Графиците за междучасията ще бъдат качени на сайта на СУ „Райчо Каролев“.

 

Към момента се преустановява и транспорта за пътуващите деца от началната степен. В утрешния ден предстои тестване на шофьорите и останалия непедагогически персонал на училището. След излизане на техните проби родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени от училището кога тази услуга ще бъде възстановена.

 

Влизането в сградата на училището за 1-вите класове ще става през централния вход, занятията ще започват в 08:30 часа и ще се учи само на първия етаж. Вторите класове ще започват часовете в 08:15 часа, влизане през десния /западен/ вход на сградата и ще се учи само на втория етаж. За третите класове учебният ден ще стартира в 08:00 часа, занятията ще се провеждат само на третия етаж, а влизането в училище ще става откъм столовата.

 

За учениците от 4-ти до 12-ти клас, включително, обучението от 28 септември до 9 октомври 2020 г., преминава в дистанционна форма през платформата Microsoft teams.

 

Общият брой на положително изолираните до момента педагози от училището е 16 души, като всички са поставени под домашна карантина и няма хоспитализирани. Засега в РЗИ – Габрово няма данни за заболели деца или такива с грипоподобни оплаквания от СУ „Райчо Каролев“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".