Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Над 17 000 холандци са се записали да участват в ковид експеримента – ваканция на остров Родос

Над 17 000 холандци са се записали да участват в ковид експеримента – ваканция на остров Родос

Местата обаче са само за 189 души

pool-561914_640

 

Над 17 000 холандци са се записали да участват в ковид експеримента – ваканция на остров Родос, съобщават медиите. Местата обаче са само за 189 души.

 

Туристическата агенция Sunweb, която организира почивката по социалния ковид експеримент, трябва да работи по критерии, посочени от правителството на Нидерландия. Тя трябва да подбере участниците по основния критерий – летовниците да са на възраст между 18 и 70 години и да не попадат в рисковите групи.

 

След като бъдат огледани всички кандидатури, от Sunweb ще видят кои са се регистрирали първи, но една малка част от „листата на чакащите“ ще бъдат избрани от нотариус.

 

Датата на заминаване на експерименталната почивка на остров Родос е 12 април. Ще почиват 8 дни при условия ол инклизив. Няма да могат да напускат курорта. Ще има персонал, но няма да има други гости.

 

Участниците ще бъдат тествани преди почивката и след почивката. Целта е да се прецени доколко ще са безопасни такъв вид ваканции след разхлабване на мерките.

 

Всеки летовник сам си заплаща почивката. Единствено туристическата фирма ще им заплати ковид тестовете.

 

Това е поредният ковид експеримент в Нидерландия, за да се прецени доколко са безопасни подобни преживявания. Вече имаше организирана конференция, а след това и концерт.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".