Рубрики
Начало » Коронавирус » Учениците от 5 до 7 клас в 17 СУ преминават на онлайн обучение

Учениците от 5 до 7 клас в 17 СУ преминават на онлайн обучение

 

home-office-1207834_640

 

Прогимназиалните ученици на 17 СУ също преминават на онлайн обучение, съобщи за „Данибон“ родител.

На сайта на училището е посочено:

 

Преустановява се присъствения образователен процес в 17. СУ „Дамян Груев“ за учениците от 5. до 7. клас

 

Учениците преминават на обучение в електронна среда от 5 до 29 ноември, пише в заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев.

 

5 и 6 клас на 18 СУ също са на онлайн обучение, съобщи родител. Има информация и на сайта на училището

 

Към момента „Данибон“ има информация за 119 СУ, 81 СУ, 32 СУ, НУКК, НМУ „Л. Пипков“, 3 частни училища и Руското училище към посолството.

 

Още вчера сигналите от МОН бяха, че централно няма да се вземе решение, а трябвало да бъде на локално ниво, за да се преценяла по-добре ситуацията – на ниво област, община или училище, но се усещаше, че решението ще е прехвърлено в ръцете на директорите. Кметът на София също бързо препоръча на РУО София-град да препоръча на директорите. Появи се и алгоритъм как едно училище да мине на онлайн обучение. Процедурата отнемала един ден. Днес доц. Ангел Кунчев се обърна със спешна препоръка към МОН, че решението за превключване на онлайн обучение за прогимназията трябва да се вземе по области (25 области са червени, само 3 са оранжеви), а не да се разчита на идеята директорите сами да действат.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".