Рубрики
Начало » Коронавирус » 18 СУ – дигитални дъски за директно преподаване в онлайн среда, изнесени класни стаи, терминално устройство с лицево разпознаване

18 СУ – дигитални дъски за директно преподаване в онлайн среда, изнесени класни стаи, терминално устройство с лицево разпознаване

 обн. 8.9.2020 – 14,36 ч.

 

 

На входа на най-голямото училище в България – 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София, в което учат над 2400 ученици, има поставено специално терминално устройство с лицево разпознаване, което ще измерва температурата на всеки ученик и ако тя е нормална, ще го пропуска с поздрав: „Нормална температура! Добре дошли!“. Това показва репортаж по бТВ.

 

Преподавателите са обучени да работят на дигитални дъски, през които ще има директна връзка с децата в дистанционна форма на обучение.

 

Училището е поръчало специална техника с микрофони, на които учителите да могат да говорят. Изолиран е околният шум. Учениците в дистанционната форма ще могат кристално ясно да чуват какво се преподава.

 

В 18-то училище има медицински кабинет и медицинска сестра. Тя препоръчва да се подменят маските на 2 часа. Учениците трябва да идват с маски на училище. Ако някое дете няма, ще му бъде предоставена.

 

Часовете ще започват по различно време. Официалното откриване на учебната година ще е само за 1 и 8 клас, става ясно от сайта на училището.

 

Организират се изнесени класни стаи на открито.

 

В училището най-много се притесняват за ситуациите, при които ще има съмнения за COVID-19. Децата няма да се изолират сами, а ще има учител или медицинско лице при него.

 

Дискусия се води тук.

 

Изнесени класни стаи в 125 СУ в София

 

В дискусията в Данибон беше дадено за пример и 125 СУ в ж.к. „Младост“ в София. Училището ще има изнесени класни стаи на двора.

 

 

Има и много устройства за дезинфекция.

 

 

Ето споделено в Данибон:

 

В 125 СУ откриването на учебната година ще е само за 1, 5 и 8 клас. Родителската среща за тези класове се проведе на открито, в двора на училището. Във всяка стая има диспенсер с дезинфектант, веднъж дневно се пуска бактерицидна лампа. Класовете започват по различно време, междучасията им се разминават. Ще има блокове, 2 големи междучасия, график за лавката и стола.

 

Благодаря за споделената информация!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".