Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » 2 дни допълнителен платен отпуск за учителите, които ще се ваксинират

2 дни допълнителен платен отпуск за учителите, които ще се ваксинират

 

31 SUCHEM uchiliste

 

2 дни допълнителен платен отпуск за учителите и всички работещи в образователната системата, които ще се ваксинират. Това е прието на Отраслов съвет между МОН, учителските синдикати и директорските организации, съобщават от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, които са настоявали за 5 дни платен годишен отпуск.

 

ОСТС* прие два дни допълнителен платен отпуск за тези работещи в системата, които ще се ваксинират. Само СРСНПБ**, по традиция бяха против това предложение. Предложението на СО „Подкрепа“ беше за 5 дена платен годишен отпуск. МОН следва да подготви и организира подписването на анекс.

 

Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, и д-р Юлиян Петров, председател на Синдиакт „Образование“ към КТ „Подкрепа“, ще участват в кратки видео материали в подкрепа на ваксинирането на учителите.

 

40% са вакисинираните учители и работежите в образователната система. В Европейския съюз този процент е два пъти повече – 80%. У нас едва 4% от училищата и 3% от детските градини имат постигнати над 70% ваксинирани учители и служители.

 

Цялото прессъобщение прочетете тук: Отраслов съвет – образование.

 

*ОСТС – Отраслов съвет за тристранно сътрудничество

** СРСНПБ – Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България с председател директора на 119 СУ Диян Стаматов

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".