Рубрики
Начало » Коронавирус » Учителите в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище решиха: Учениците от 5 до 12 клас преминават на онлайн обучение за 14 дни

Учителите в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище решиха: Учениците от 5 до 12 клас преминават на онлайн обучение за 14 дни

 

gavel-2492011_640

 

Oфициална информация Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище

 

Учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище минават в режим на обучение в електронна среда от разстояние за период от две седмици, считано от днес, 19 октомври.

 

Учениците от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма.

 

Много родители заявиха желание децата им да минат на електронно обучение.

 

Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми.

 

Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина заради положителен резултат от ПСР тест на ученици в класа. Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас.

 

Учителите , които са показали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница.

 

Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми.

 

 

Учениците от 5 до 12 клас от I СУ „Св. Седмочисленици“ преминават на онлайн обучение за 14 дни. Това е решил Учителският съвет днес. Информацията беше съобщена в „24 часа“.

 

Учениците от 1 до 4 клас остават присъствено, тъй като са малки и ще има затруденения кой да ги гледа вкъщи. Ако решат обаче, също могат да учат онлайн.

 

Учителският съвет е заседавал извънредно следобед, пише „24 часа“.

 

Миналата седмица учителка по география от училището почина на 58 години. През уикенда стана ясно, че класът й – 8 „г“, иска да премине на онлайн обучение, за да предпази другите си учители.

 

В училището, по данни на „24 часа“, има:

 

7 учители са с коронавирус

3 от тях са в болница

Има заразени ученици

5 паралелки са под карантина

250 заявления от родители за преминаване към електронно обучение от разстояние са постъпили само за последното денонощие.

 

Областният щаб в Търговище е разрешил на училищно ръководство директно да комуникира с министъра на образованието, който е дал съгласие за 14-дневно онлайн обучение.

 

Учениците от втора смяна днес са върнати от училище и са нямали занятия.

 

Пълната информация прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".