Рубрики
Начало » Коронавирус » При 20% от учениците със симптоми, сходни на тези на COVID-19, училището им ще преминава на онлайн обучение

При 20% от учениците със симптоми, сходни на тези на COVID-19, училището им ще преминава на онлайн обучение

 

cold-1972619_640

 

При 20% от учениците със симптоми, сходни на тези на COVID-19, включително и тези на грип, училището им ще преминава на онлайн обучение. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев по бТВ. Министерството на здравеопазването е предложило прагови стойности и в момента се обсъждат.

 

Просветният министър отново уточни, че няма да се затварят всички училища, както миналата година. А само в тези, в които имат много заболели ученици със симптоми, които приличат на тези на коронавируса, включително и тези на грипа.

 

Според Вълчев много по-вероятно е училищата да затворят, когато дойдат сезонните грипни вируси, отколкото сега заради COVID-19.

 

В момента сме много далеч от тези прагови стойности, каза Вълчев.

 

Заради грип в последните години редовно има т.н. грипна ваканция. Вече няма да е така.

 

Вече няма да е ваканция. Учениците няма да са свободни, а ще учат в електронна среда, наблегна на тази промяна министърът.

 

Когато има болен ученик, карантинират се съучениците му от паралелката. Родителите на съучениците не са под карантина.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".