Рубрики
Начало » Коронавирус » 22 училища затвориха във Франция заради коронавирус само 3 дни след старта на учебната година

22 училища затвориха във Франция заради коронавирус само 3 дни след старта на учебната година

 

paris-4011990_640

 

22 училища затвориха във Франция заради случаи на коронавирус, съобщи френският министър на образованието, цитиран от Франс 24. Стартът на новата учебна година в страната беше на 1 септември, вторник. Тогава в класните стаи се върнаха 12 милиона ученици.

 

130 класа също са спрени от училище заради коронавирус. На ден се проучват по около 250 възможни случая на заразяване с COVID-19, свързани с училищата, съобщи френският министър.

 

Ако училище съобщи за повече от 3 случая, обикновено временно се затваря. Досега повечето случаи са „външни“, т.е. заразяването е било извън училищната среда.

 

В страната има над 60 000 училища. Само 12 от затворените училища са в континентална Франция, което е реално твърде малко на фона на общата бройка. 10 от затворените училища са на остров Реюнион в Индийския океан.

 

Френският образователен министър заяви още, че първата учебна седмица е минала сравнително добре. Учителски синдикати и родители обаче продължават да се притесняват, че учениците се върнаха в класните стаи в момент, когато в страната има ново увеличение на случаите. В четвъртък бяха регистрирани над 7000 случая на новозаразени и това е само една идея по-малко от рекорда за Франция, поставен на 31 март с 7578 новозаразени.

 

Дискусията е тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".