Рубрики
Начало » Коронавирус » Прогимназиалните класове на 32 СУ преминават на онлайн обучение

Прогимназиалните класове на 32 СУ преминават на онлайн обучение

 

home-5089604_640

 

Прогимназиалните класове на 32 СУИЧЕ „Свети Климент Охридски“ преминават на онлайн обучение, съобщи за „Данибон“ родител. Информация е поместена и на сайта на училището.

 

Поради усложнената епидемична обстановка, големия брой отсъстващи учители и ученици и с цел ограничаване на заболеваемостта и опазване здравето на учениците и учителите, за периода 05.11.-13.11.2020 г. паралелките от прогимназиален етап- V-VII клас преминават на обучение в електронна среда.

Графикът на учебния процес остава непроменен. Учебните часове започват в 7.30 ч. и са с продължителност 30 мин. Началният час на всеки блок остава непроменен ( 7.30 ч.; 9.00 ч.; 10.30 ч.; 12.00 ч.)

Ръководството и учителите на 32.СУИЧЕ се надяват на разбиране и подкрепа от Ваша страна в тази сложна за всички ситуация.

 

В училището има и нова организация за малките ученици:

 

Поради усложнената епидемична обстановка и с цел ограничаване на заболеваемостта и опазване здравето на учениците и учителите, за периода 05.11.-13.11.2020 г. паралелките от начален етап минават на едносменно целодневно обучение.

 

В рамките на седмица вече в няколко столични училища прогимназиалните класове превключиха на обучение в електронна среда. Сред общинските това са 119 СУ и 81 СУ.

 

Директорът на 119 СУ Диян Стаматов отчете много позитиви от преминаването на прогимназиалните ученици на онлайн обучение:

 

За начален етап, преминаването на прогимназиален и гимназиален етап в дистанционно обучение даде на най-малките ни ученици много предимства в тази обстановка.

– В училището съществува реална дистанция между учениците;

– Училищният двор се използва рационално без да се смесват отделните групи;

– Няма струпвания на ученици във фоайета, коридори, пред лавката и машината за вода;

– Засили се социалната отговорност на родителите. Взимат се адекватни решения за задържане на контактни, а и леко неразположени ученици, като се използва предимството дадено в чл. 115а от ЗПУО за обучение в електронна среда. От тази мярка са се възползвали 19 ученици, което е под 3 процента от учениците в начален етап;

– Хигиенизирането на всички помещения се извършва по-често и ефективно.

 

Още миналата седмица частни училища също обявиха, че ще преминат на онлайн обучение за известно време – за всички класове или за някои от тях. Към тази стъпка прибегна и Руското училище към посолството.

 

НУКК и Националното музикално училище в София обявиха, че към онлайн обучение преминават всички класове от 1 до 12 клас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".