Рубрики
Начало » Коронавирус » 44% от учениците днес са на онлайн обучение

44% от учениците днес са на онлайн обучение

В 1300 училища у нас няма случаи на коронавирус

 

125 su stulbi

 

44% от учениците днес ще учат онлайн, каза образователният министър Красимир Вълчев по Нова телевизия. До вчера бяха около 38-39% – всички ученици от гимназиален етап.

 

Това, което се случи вчера и онзиден, областните и общинските щабове взеха решения по места. Тези решения са по-добри отколкото централното решение. Това не означава, че ние не сме комуникирали с тях. Вчера съм се чул с половината областни щабове. Решенията на 7-те най-проблемни области са синхронизирани, т.е. подходът е отгоре надолу.

Там, където проблемът е по-голям, по-голям процент ученици няма да учат присъствено, в повечето случаи от 6 до 12 клас. Има и области от 5 до 12 клас.

Там, където няма проблеми или ще учат присъствено почти всички или малка част няма да учат присъствено.

 

В момента от 2400 училища имаме 1300, в които нямаме случаи на коронавирус нито на дете, нито на учител, допълни образователният министър.

 

Да, това са по-малките училища с по-малък процент ученици, но иначе са 55% от училищата. Обикновено са по-малките общини, по-отдалечените от областния център населени места. Най-голям проблем имаме в най-големите градове.

 

7-те ни най-проблемни града вчера са взели най-рестриктивните решения – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Шумен, посочи министърът.

 

Решенията са изкоординирани. 40% от учениците на тези места няма да учат в класните стаи, а в електронна среда.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".