Рубрики
Начало » Коронавирус » Ученици от 5 до 12 клас в Русе минават на онлайн обучение

Ученици от 5 до 12 клас в Русе минават на онлайн обучение

От 12 до 20 ноември

bulgaria-2532044_640

 

От 12 до 20 ноември включително се преустановяват всички присъствени учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в област Русе. Това заяви временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов.

 

Дава се възможност на кметовете на общините при високи или повишаващи се стойности на заразените лица в детските градини със заповед да определят за период не по-дълъг от три седмици временно неприлагане на принципа на задължителност на посещение в общината или населено място до подобряване на епидемичната ситуация. Необходимо е да се уточни, че споменатият принцип на задължителност на посещение касае предучилищното образование.

 

Общата заболеваемост от коронавирус сред учениците и педагогическия персонал в региона е приблизително 10%. Около 4% са болните или поставените под карантина като контактни преподаватели.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".