Рубрики
Начало » Коронавирус » Испания: В 53 училища има случаи на коронавирус, 1 начално училище затвори

Испания: В 53 училища има случаи на коронавирус, 1 начално училище затвори

 

madrid-327979_640

 

Три дни след старта на учебната година испанските власти затвориха заради случаи на коронавирус начално училище в Страната на баските, в което учат 300 ученици, съобщават медиите. Няколко учители са дали положителни резултати при тестването за COVID-19. Не се съобщава колко са заразените учители, нито кога отново учениците ще се върнат в класните стаи.

 

В 53 училища в Испания има случаи на коронавирус, докладва министърът на образованието в страната. В тях има заразен ученик или учител. Това налага поставянето под карантина за 14 дни на контактните лица.

 

„Имаме 28 600 училища … и от вчера имахме инциденти в 53″, каза испанският образователен министър пред държавната телевизия TVE. „Това означава, че училищните ръководства и административен персонал са свършили грандиозна работа.“

 

„Откакто училищата отвариха отново, Испания отбелязва най-високия скок в новите случаи на втората вълна от Covid-19″, отбелязва обаче испанският ежедневник „El País“.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

COVID криза: Богатите училища в Испания се готвят от месеци за новата учебна година, бедните – не могат да изпълнят дори правителствените мерки

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".