Рубрики
Начало » Коронавирус » 6 доказани ковид случая на българи след почивка в Занзибар

6 доказани ковид случая на българи след почивка в Занзибар

Казус дали туристите от египетския курорт Шарм ел Шейх също трябва да подлежат на карантина. Заповедта е за Африка, а курортът е в азиатската част на Египет

zanzibar-2783447_640

 

6 са вече доказаните случаите на заразени с коронавирус българи след почивка в Занзибар, съобщи доц. Ангел Кунчев за БНТ. По-рано днес той обяви, че са 4, но след бързи тестове. Към момента няма данни те да са заразени с някои от новите варианти на вируса, допълват от медията.

 

Задължителната 10-дневна карантина за завръщащите се от Африка ще продължи за неопределено време, заявява доц. Кунчев.

 

БНТ споменава за казус около туристите, пристигащи от Шарм ел Шейх, тъй като в заповедта  на здравния министър се говори за карантина на туристите, идващи от Африка, а курортът е в азиатската част на Египет.

 

В момента се уточнява дали туристите, които са избрали курорта Шарм ел Шейх в Египет, намиращ се в азиатската част на страната, ще подлежат също на 10-дневна карантина, съобщава националната телевизия.

 

 

Към момента нови мерки на национално ниво няма да бъдат налагани, защото локалните показват добър резултат, информира БНТ.

 

Следи се ситуацията в училища и детски градини.

 

За съжаление се затвърждава тенденцията на все повече заболели и смъртни случаи на млади хора под 30 години.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".