Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Присъствено първо 7, 8 и 12 клас, после 5, 10 и 11 клас и накрая – 6 и 9 клас

Присъствено първо 7, 8 и 12 клас, после 5, 10 и 11 клас и накрая – 6 и 9 клас

 

23 SU

 

Първо 7, 8 и 12 клас, после 5, 10 и 11 клас и накрая – 6 и 9 клас – това е схемата, по която ще учат присъствено големите ученици от 4 февруари. Всяка група ще учи в класните стаи по две седмици и после минава на онлайн обучение. Схемата е решена на отрасловия съвет в системата на средното образование и беше съобщена от директора на 119 СУ Диян Стаматов.

 

Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание на 25 януари обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари.

Бяха взети следните решения:

Приоритетно да бъдат възстановени дейностите в сферата на образованието и спорта;

Решението за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти, изключително внимателно и предпазливо;

От 4 февруари да се върнат 7,8,12 клас в рамките на две седмици, а след тях 5,10,11 клас, накрая 6, 9 клас.

Позицията на СРСНПБ за взимане на автономни решения беше подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането й зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не на МОН и не и от Отрасловия съвет.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".