Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » 7, 8 и 12 клас най-вероятно ще са присъствено на 4 февруари

7, 8 и 12 клас най-вероятно ще са присъствено на 4 февруари

 

dice-1502706_640

 

7, 8 и 12 клас най-вероятно ще са присъствено на 4 февруари, каза доц. Ангел Кунчев, цитиран от БНТ. Това е всъщност датата, от която започва вторият учебен срок, което означава, че големите ученици ще останат онлайн до края на първия срок. Главният държавен здравен инспектор участва в работна среща между здравния и образователния министър.

 

Доц. Кунчев уточни, че за здравните експерти е важно да не се връщат едновременно всички ученици, а кои точно да са класовете – водещо е предложението на МОН.

 

Окончателно решение ще се вземе следващата седмица. Все още съществува уговорката, че нещата може да се върнат в първоначалното място на база на развитието на епидемичната ситуация.

 

В момента фокусът на здравните власти е да следят излизането на английския щам извън Великобритания. По тази причина са много внимателни в решенията си, но на база данните, коите сега имат, смятат, че е възможно връщането на част от големите ученици.

 

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова сподели, че има съгласие, че част от учениците да се върнат в класните стаи. Ще има редуване на класовете. Ще се учи по схемата: две седмици присъствено и после две седмици онлайн.

 

7 и 12 клас са най-важните сред класовете при големите ученици. Затова е сигурно, че те се връщат. Имаше въпросителна дали другите да са 5 или 8 клас. Днес явно е надделяло мнението, че третите, които ще се върнат на 4 февруари, ще са 8-класниците. 8 клас е важен, тъй като той е първият в гимназиалната степен.

 

Ваксинирането на учителите ще започне там, където е приключила първата фаза от ваксинацията.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".