Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » МОН има банка с 2700 заместващи учители, сред които 1200 са студенти

МОН има банка с 2700 заместващи учители, сред които 1200 са студенти

Oколо 700 ученици от 1 до 4 клас ще учат онлайн по желание и над 200 деца от предучилищна ще са на самостоятелно обучение

 

119 sou stylbiste2

 

Около 700 ученици от 1 до 4 клас са подали заявление за обучение в електронна среда, а над 200 деца в предучилищна възраст за обучение в самостоятелна среда вместо в детска градина. Това съобщи по БНТ Ваня Георгиева, експерт в МОН. Днес в училище се върнаха най-малките ученици, както и децата от яслите и градините.

 

Съзнавате, че това не е лесно решение за никого.

 

При тази динамична обстановка не можем да кажем кога големите учениците ще се върнат в училище, каза Ваня Георгиева.

 

Знаете, има заповед на министъра на образование до 31 януари да се обучават в електронна среда, но това зависи от решеният на НОЩ и на министъра на здравеопазването.

Веднага след подобрение на обстановката имаме готовност – дали поетапно, дали с редуване на паралелките, но всичко зависи каква ще бъде обстановката в страната.

 

Сред учителите има много притеснени и се страхуват да отидат на работа, каза Георгиева.

 

„МОН направи банка със заместващи учители. В момента там има над 2700 заместващи учители, сред тях 1200 са студенти.“

 

Нямаме притеснения за изоставане на материала. Към момента няма друго предложение за удължаване на годината, следим внимателно ситуацията, всичко е много динамично, каза още експертът.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".