Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » 704 малки ученици ще учат онлайн от 4 януари

704 малки ученици ще учат онлайн от 4 януари

 

homeschooling-5121262_640

 

704 молби за обучение от разстояние в електронна среда за ученици от 1 до 4 клас са постъпили до момента в МОН. На 4 януари 2021 г. се възобновява присъственото обучение за малките ученици, но родителите имат право по свое желание да изберат онлайн обучение за децата си.

 

Създадена е организация чрез Регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

 

От 4 януари се възобновява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас като в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията, съобщават от МОН.

 

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

 

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18:00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".