Рубрики
Начало » Коронавирус » Над 95% от родителите, борещи се активно за дистанционно обучение за децата си през новата учебна година, са с висше образование

Над 95% от родителите, борещи се активно за дистанционно обучение за децата си през новата учебна година, са с висше образование

 

student-3038994_640

 

1 академик, 1 професор, 1 доктор на науките, 9 доценти – това са само част от хората, които са в групата „Родители за безопасно образование от септември 2020″, която стана известна с исканията си към МОН за повече избор за начина на обучение през новата учебна година и за възможността да се позволи децата им да се обучават дистанционно.

 

Над 95% от хората са с висше образование – бакалаври, магистри, доктори. Родителите са стартирали анкета преди 2 дни сред членовете на свотя общност и до момента са се включили 291 души. Решили да се организират по този начин, тъй като са се засегнали от твърденията, че зад каузата стоят необразовани хора с ниска култура. Това ги насърчава да се покажат пред обществеността кои са. Те разпространиха данните от анкетата до момента.

 

Roditeli-obrazovatelna&nauchna stepen

 

 

 

При 291 човека, участвали в анкетата досега, резултатите са следните:

 

14.2% бакалаври, 74.4% са с поне една магистърска степен;

(оказа се, че доста голям брой от попълнили анкетата са с 2 и 3 магистърски дипломи, но не беше предвидена тази опция)

21 доктори (PhD) имаме в групата;

1 доктор на науките, 1 професор, 1 академик, 9 доценти.

Над 95% от участниците са с бакалавърска, магистърска и докторска степени!

 

Мисля, че числата показват – последното, което може да се каже за родителите, желаещи избор на формата на обучение, е че са необразовани, ниско културни и че не оценяват значението на образованието за децата си! По-скоро образованието, критичното мислене, способността на родителите да търсят и обработват информация могат да ги насочат правилно да степенуват предизвикателствата и да приоритизират правилно ценностите си!

 

Всички ние високо ценим присъственото обучение, но намираме, че то е много опасно в ситуация на световна пандемия от недостатъчно познат вирус, срещу който няма специфично ефективно лечение, няма ваксина, няма пари и познания за по-сериозни мерки, няма и време за тях. Здравето и животът са първи приоритет, а всички ние като родители сме отворени и ще търсим и алтернативни начини за преодоляване на слабостите на дистанционното обучение, което е далеч по-лесно, като знаем, че децата ни и ние сме здрави.

 

 

Писмото до „Данибон“ е подписано от дама, която е доцент, доктор, магистър, архитект, а в момента и член на групата „Родители за безопасно образование от септември 2020″.

 

Дискусия по темата може да се води тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".