Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Директорът на 51 СУ: „Ако вторият срок започне дистанционно, ще се справим“

Директорът на 51 СУ: „Ако вторият срок започне дистанционно, ще се справим“

Онлайн обучението на 5-12 клас – това е една от необходимите жертвите, които трябва да приемем

 

pens-1129434_640

 

„Ако вторият срок започне дистанционно, ще се справим“, каза директорът на 51 СУ в София Асен Александров по БНТ. Той е и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

 

Известният директор сподели, че нагласите на учителите на големите ученици от 5 до 12 клас са били да преподават онлайн до 31 януари 2021 г., тъй като такава е заповедта на министъра на образованието от края на декември 2020 г. Според Александров е ясно, че те ще учат в електронна среда до края на първия срок. Вторият започва в началото на февруари.

 

По негово мнение забавянето на връщането на големите ученици в училище е една от жертвите, които трябва да приемем.

 

„Това е една от необходимите жертвите, които трябва да приемем, защото оставането на малките ученици и оставането на децата от детската градина вкъщи буквално блокира икономиката, буквално блокира живота на родителите им.“

 

Асен Александров отчете, че малките се чувстват добре в училище. Научили са се да си мият често ръцете, дезинфекцират се, носят маски. Учителите съобщават, че са засекли някакви проблеми от онлайн обучението само при 1 и 2 клас, например, при четене.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".