Рубрики
Начало » Коронавирус » Д-р Симидчиев: „Tова е състезание между нашия интелект и гените на SARS-COV2″

Д-р Симидчиев: „Tова е състезание между нашия интелект и гените на SARS-COV2″

 

vaccine-5850633_640

 

„Това е състезание между нашия интелект и гените на SARS-COV2, а той зает с разпространението си и няма време да чете правила“, написа известният пулмолог д-р Александър Симидчиев в профила си във Фейсбук. Той предлага да се поеме разумен риск и да се ваксинират колкото може повече желаещи само с първата доза на ваксините. „Така ще постигнем около 80% защита при два пъти повече хора, вместо 95% при два пъти по-малко.“

 

Д-р Александър Симидчиев:

 

Понеже вирусът се променя, а скоростта на реакцията ни може да определи какво би станало на ниво популация, предлагам вместо мерки с ограничен ефект (разчитащи на обществена отговорност и поведение), да поемен разумен риск и да ваксинираме колкото се може повече желаещи само с първа доза. Така ще постигнем около 80% защита при два пъти повече хора, вместо 95% при два пъти по-малко.

 

Ситуацията и скоростта на разпространение изисква поемане на разумен риск.

 

Моята втора доза би дала едни 80% защита на някой напълно възприемчив, а за мен би добавила едва 15%. Когато имаме достатъчно дози, можем да си позволим и втора имунизация и имунизиране на преболедували.

 

За момента обаче, обществената отговорност изисква да снижим рискът за максимален брой възприемчиви, които желаят да станат истинска преграда срещу разпространение. И моля не коментирайте за правилата и кхп.

 

Знам писаните правила. Просто това е състезание между нашия интелект и гените на SARS-COV2, а той зает с разпространението си и няма време да чете правила.

 

 

Дискусията се води тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".