Рубрики
Начало » Коронавирус » Американски ученици са наказани, защото са заснели как не се спазват никакви противоепидемични мерки в училищата им

Американски ученици са наказани, защото са заснели как не се спазват никакви противоепидемични мерки в училищата им

Препълнени коридори с блъскащи се ученици без маски

 

snimka am uchiliste

 

Случаите с двама американски ученици, които са споделили снимки и видео в социалните медии как в училищата им не се спазват никакви противоепидемични мерки и са наказани от училищното ръководство за уронване на престижа на учебните заведения, се превърнаха в широко обсъждана тема в социалните мрежи и в медиите. В едното видео се вижда добре как училищният коридор е препълнен с ученици, които се движат двупосочно, блъскат се, нямат маски и никой не спазва социална дистанция.

 

Едната наказана ученичка е на 15 години. Тя е споделила свои снимки и кратко видео в Туитър. Отстранена е от училище за няколко дни като наказание. Момичето се възмущава в постовете си в Туитър, че в училището й е препъленено с много хора, блъскат се, малко носят маски и според нея това не е добре. Тя пуска и своя статистика колко души от всеки клас носят маски.

 

Директорът на училището е предупредил учениците, че ще има наказания, ако критикуват учебното заведение онлайн. Ученичката действително е наказана. Директорът я обвинява още, че ползва телефона си в училище, снима и публикува в социалните медии. Момичето се защитава, че има разрешение за ученици от горните класове да ползват телефоните си, а е публикувала в Туитър след напускане на сградата. Тя смята, че е добре всички да видят какви са условията в училищата по време на пандемията.

Има случай и с втори наказан ученик от друго училище за направени снимки, които също показват, че по време на пандемията там не е безопасно. От ръководството на това учебно заведение са заявили, че спазват всички здравни протоколи, но толкова може да се направи, когато имат 2000 ученици.

 

Много медии и много коментиращи в социалните мрежи застанат зад наказаните ученици. Според медиите, тези наказания са наручашение срещу свободата на словото. Според коментиращите в социалните мрежи, учениците имат право да покажат колко опасна е средата в училищата им, в които трябва да учат.

 

И докато в световен мащаб се води дискусията как учениците да се върнат в училищата и има остри спорове между политици, директори, учители и родители, за първи път със случката с наказаните американски младежи се чува гласът и на учениците, позволили си да покажат как липсват всякакви противоепидимични мерки в учебните им заведения.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".