Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Д-р Аспарух Илиев по БНР: „Всички научни анализи показват, че учениците са суперразпространители на Covid-19″

Д-р Аспарух Илиев по БНР: „Всички научни анализи показват, че учениците са суперразпространители на Covid-19″

„Отварянето на училищата в България ще е грешка“

20210124_145238

 

Всички научни анализи показват, че учениците са основният разпространител на вируса – т.нар. суперразпространители, т.е. един много малък брой хора, които заразяват голям брой други. Това е защото са безсимптомни и отделят много вируси.“. Това каза по БНР д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн, който живее в Германия, експерт по безопасност на ваксините.

 

„За съжаление трябва да го кажем независимо дали им харесва на родителите и учителите – това са основно учениците“.

 

Д-р Илиев подчерта, че не изказва мнение, а цитира факти от научни изследвания и анализи.

 

Винаги изказвам мнения, които са свързани с анализи, които са категорични. Говорим за научни анализи с няколко стотин хиляди души. А вече има 4-5 големи анализа и всеки един от тях насочва вниманието към учениците. Това не е мнение, това са факти. 

 

Ако някой оспорва това мнение, аз съм отворен за всяко едно мнение, стига това мнение да е аргументирано с анализ. Т.е. да е направен анализ на няколко стотин хиляди ученици, където да е доказано, че те не са носители.

 

Според д-р Илиев отварянето на училищата в България ще е грешка.

 

Цялото интервю чуйте по БНР тук.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".