Рубрики
Начало » Коронавирус » 52 800 дози на АстраЗенека, които очаквахме днес „по някое време“, ще пристигнат утре

52 800 дози на АстраЗенека, които очаквахме днес „по някое време“, ще пристигнат утре

 

truck-driver-614191_640

 

52 800 дози на АстраЗенека, които очаквахме днес „по някое време“, ще пристигнат утре в 8 часа. Информацията за новата промяна беше съобщена от медиите, които цитират съобщение от пресцентъра на здравното министерство.

 

Това са въпросните ваксини, които станаха повод здравният министър Костадин Ангелов да избухне и да се скара на АстраЗенека по време на седмичния брифинг. Той сподели тогава как страната ни е очаквала много по-голямо количество, как липсва комуникация с фармацевтичната компания, как България е искала да изпрати самолет, а те са ни посъветвали да осъществяваме връзка с шофьорите на камионите и трябва да дойдат в събота „по някое време“. От АстраЗенека бяха обещали да ги изпратят два дни по-рано, т.е. не на 1 март, а да пристигнат на 27 февруари. Министър Ангелов увери, че е създадена организация за два сценария – или в следобедните часове в събота, или вечерта в събота. Явно ще се действа по нов сценарий – в неделя сутринта.

 

Създадена е организация ваксините веднага да бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната и приложението им да започне, съобщават от здравното министерство.

 

В понеделник, 1 март, страната ни очаква да получи 21 060 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/ BioNTech.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".