Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Д-р Момчил Баев: „Връщането в училище е големият компромис в борбата с епидемията“

Д-р Момчил Баев: „Връщането в училище е големият компромис в борбата с епидемията“

Наука в кризата: Сектор образование въвлича 3 милиона души – деца, ученици, студенти, преподаватели и домакинствата

 

20210124_154205

 

„Връщането на децата на училище е големият компромис, който се прави в борбата с епидемията“, заяви по БНР д-р Момчил Баев. Той е доктор по социална медицина и управление на здравеопазването и фармацията и магистър по обществено здраве, а също така съосновател нa „Science In The Crisis“(Наука в кризата) и активен участник в дискусиите за коронавируса и образованието.

 

Сектор образование е един от секторите, които ангажират най-голяма част от населението – 3 милиона души, пресметна д-р Баев.

 

От децата в детската градина до студентите

+ всички възпитатели и преподаватели

= над 1 200 000 души

+ домакинствата 

= 3 милиона души

 

Стабилните стойности, които показва статистиката, за някои хора са повод за успокоение. Тази стабилност в момента е особено крехка, смята д-р Баев.

 

Доста рано е да сме крайни оптимисти и да си мислим, че сме се справили с острата вълна на епидемията“, категоричен е д-р Момчил Баев.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".