Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Нидерландия: Холандците с по-ниски доходи е по-вероятно да починат от ковид отколкото богатите

Нидерландия: Холандците с по-ниски доходи е по-вероятно да починат от ковид отколкото богатите

Основната причина: пренаселени малки жилища и работа, която ги излага на голям риск

 

street-1447955_640

 

Жителите на Нидерландия, които са с по-ниски доходи, е по-вероятно да починат от коронавирус в сравнение с богатите, сочи анализ на данните на смъртността от COVID-19.

 

По време на първата вълна от март до юни 2020 г. общо 10 067 души в Нидерландия са починали от коронавирус. Анализатори започват да проучват тези данни, за да се прецени дали заболяването е засегнало по-сериозно дадена група.

 

Анализът показва, че хората с по-ниски доходи без значение от възрастта са почивали по-често в сравнение с тези с по-високи доходи. Тази характеристика се забелязва много отчетливо при хора под 70-годишна възраст.

 

Хората под 70-годишна възраст с ниски доходи са застрашени от фатален изход от ковид 3 пъти повече от тези с по-големи доходи.

 

Основната причина, според изследователите, е фактът, че холандците с по-ниски доходи живеят в по-малки жилища с много други хора и също така работата, която имат, ги излага на много по-голям риск.

 

Според анализаторите, този ефект е видим и при други заболявания.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".