Рубрики
Начало » Коронавирус » Борис Джонсън: „Капитализмът и алчността са причината за успеха на Великобритания при ваксинацията“

Борис Джонсън: „Капитализмът и алчността са причината за успеха на Великобритания при ваксинацията“

Капитализъм и алчност или сирене и кисели краставички – Борис Джонсън пак обърка всички

boris-johnson-4523633_640

 

„Капитализмът и алчността са причината за успеха на Великобритания при ваксинацията“ – поразсъждавал открито британският премиер Борис Джонсън по време на онлайн среща в Zoom с депутати. Репликите му „изтекоха“ в медиите.

 

„Причината да постигнем успеха на ваксинацията е заради капитализма, заради алчността на моите приятели.“

 

Веднага обаче добавил:

 

„Всъщност съжалявам, че го казах.“

 

След това многократно е заявил:

 

„Забравете, че казах това!“

 

Източници споделят, че Джонсън е казал репликата за капитализма и алчността, когато благодарил на АстраЗенека за брилятната им работа.

 

източник: The Sun

източник: The Sun

 

„Това беше шега“, обяснява източник на BBC и споделя, че премиерът се пошегувал с друг участник в разговора, който ядял по това време сирене и кисели краствички.

 

Странното обяснение за сиренето и киселите краставички, предизикали такъв сериозен коментар за капитализма и алчността от британския премиер, е допълнено от неговия съратник с още по-странни факти, че всички наричат един колега от консервативната партия „Big Farmer“ („Големият фермер“), което звучало като „Big Pharma“ („Големите фармацевтични компании“):

 

„Ако искате вярвайте!“, уверено допълнил авторитетният източник на BBC.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".