Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Бойко Борисов: „Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено – образованието“

Бойко Борисов: „Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено – образованието“

 

23 SU 3

 

„Ние сме си дали като дата 31 януари. Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено – образованието“, каза българският министър председател Бойко Борисов, който се включи в редовния брифинг на здравния министър и НОЩ. Така потвърди, че част от големите ученици ще се върнат присъствено на училище като се редуват различни класове.

 

„Мисля, че тук с докторите намираме общ език, че по определен ред и учениците от 5 до 12 клас ще започнат да се въртят и на присъствено обучение.

Считам, че това го дължим заради това поколение, което месеци наред не ходи на училище и е проблем.“

 

Бойко Борисов обясни, че е бил подробно информиран за британския щам. Той сподели, че оптимизмът, който всички са имали покрай намаления брой на новозаразените, бързо е бил опроверган от докторите. Имали са дълъг „диалог под формата на спор“ между социалния, образователния, икономическия министър, двама вицепремиери и двата щаба. Даде за пример високите стойности на новозаразени във Великобритания и в други европейски държави въпреки строгия локдаун.

 

Директорът на „Пирогов“ проф. Балтов смята, че британският щам е вече в България. В тяхната лаборатория са дали за допълнително изследване.  още в края на ноемри 4 съмнителни проби на хора, завърнали се от Великобритания.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".