Рубрики
Начало » Коронавирус » Бургас: Учениците от 6 до 12 клас продължават да учат онлайн до края на месеца

Бургас: Учениците от 6 до 12 клас продължават да учат онлайн до края на месеца

¼ от болните в бургаско са от системата на образованието

 

https://www.facebook.com/codingburgas/

https://www.facebook.com/codingburgas/

 

Учениците от 6 до 12 клас продължават в онлайн форма на обучение до 30.11 включително, това реши на свое заседание Областният щаб за борба с коронавирус, след анализиране на данните за заболеваемост и като взе предвид мнението на здравните и образователни експерти.

 

Областният щаб в Бургас обосновава своето решение с факти:

 

До решението се стигна след като стана ясно, че ¼ от болните в бургаско или 1060 души са от системата на образованието, в това число учители и ученици. Три са и смъртните случаи на учители от областта. Област Бургас е подготвена технически за провеждане и продължаване на онлайн обучение и днешното решение на щаба няма да се отрази на образователния процес.

 

По данни на здравните експерти мерките въведени в област Бургас, в това число дистанционната форма на обучение на учениците от 6 до 12 клас, са довели до задържане нивата на заболеваемост, но на този етап спад не се отчита.

 

Извън това решение остават учениците от 1 до 5 клас включително. За тази възрастова група се запазва възможността директорите по места да решават как ще учат, на база на конкретната ситуация в училището. Този подход цели да запази възможността на родителите да работят, защото по закон децата до 5 клас не могат да остават сами вкъщи без придружител.

 

За засилен контрол над всички школи и НПО, които продължават присъствено да провеждат занимания с ученици и деца, се обединиха от щаба. Проверките ще започнат веднага със съдействието на полицията, заради зачестили сигнали за нарушения.

 

 

Много добро впечатление ми прави Бургас и как работи с факти и обяснява защо са взели такова решение. Не видяхме такива аргументи при обявяване на решението на Пловдив.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".