Рубрики
Начало » Коронавирус » Бургаско училище с кетъринг в беседка и шатри на двора и в класните стаи

Бургаско училище с кетъринг в беседка и шатри на двора и в класните стаи

 

panini-4115630_640

 

Кетъринг в беседки на двора или в класните стаи – това е една от противоепидемичните мерки, които ще се въведат в учебните заведения в Бургас през тази учебна година, съобщи бТВ. Тя ще бъде приложена и в СУ „Епископ Константин Преславски“ в морския град. Предвижва се при хубаво време учениците да се хранят на двора, където е започнало изграждането на беседка. Във вътрешния двор на училището ще има шатри, които ще се ползват за същата цел. Вътре в стола ще обядват малките ученици от 1 до 4 клас. В класните стаи при студено време ще се доставя топъл кетъринг на по-големите.

 

Фирмата, която обслужва стола, ще подготвя кетъринга. Ще има график учениците да се хранят по различно време. Приготвени са пластмасови кутии и прибори за еднократна употреба. Храната трябва да бъде топла и да се доставя в класните стаи или в беседката и шатрите. През електронна система родителите предварително ще поръчват и плащат за закуски и обяд на децата си.

 

Бургаското училище е снабдено с термална рамка на входа. С нея се измерва температурата и ако тя е нормална, чува се звуков сигнал: „Моля, преминете!“. Ако детето има температура, то се насочва към най-близкото помещение, наречено „семейна стая“, където може да изчака родителите си. В нея има маса, столове, телевизор, фотьойли.

 

В коридорите на училището има стрелки, които показват посоките на движението. Стълбищата също са разделени. Едните се ползват само за качване, а другите – само за слизане. По стените са поставени плакати, които призовават за 2 метра дистанция. При двупосочни коридори, учениците трябва да се движат плътно до стените и да има отстояние от срещупосочния поток. Много дежурни учители ще следят в междучасията дали се следва правиланата посока и дали се спазват правилата.

 

В санитарните възли има топла вода, течен сапун, дезинфектант и хартиени кърпи.

 

Снимката е илюстративна.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".