Рубрики
Начало » Коронавирус » Един клас е карантиниран и в Бургас

Един клас е карантиниран и в Бургас

 

 

Още един клас е карантиниран в страната. Този път е в Бургас. Става дума за случай с 8-класник от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, съобщи бТВ. Карантинирани са съучениците му.

 

Снощи директорът на училището е изпратил писмо до родителите:

 

„Моля, запазете спокойствие, вашите деца ще продължават да се обучават в електронната среда, създадена от гимназията.“

 

Различни подходи при коронавирус в училищатата

 

Всички ученици от бургаската паралелка трябва да се тестват до 22 септември. Ако резултатите са отрицателни, ще се върнат присъствено в класните стаи, съобщава бТВ

 

Това е третата паралелка от началото на учебната година, която е под карантина. Първата беше в МГ Русе, а втората в езиковата гимназия в Стара Загора.

 

Родител от 55 СУ в София, където има 8 учители с положителни резултати, съобщи, че контактните деца не са карантинирани. Според публикация на майка, чието дете е в класа на една от положителните учителки, предлагат им само тестване, но в първите дни на контакта, а семейсвото иска да е поне на 5-я ден, за да има смисъл от този тест.

 

В Стара Загора явно подхождат по друг начин. Според тях, карантинираните за 14 дни ученици не се налага да бъдат тествани масово.

 

Изводът за няколко дни от началото на учебната година: колкото случаи на коронавирус в училищата, толкова различни подходи на различните здравни служби. И това е само за 3 дни.

 

Вчера здравният министър призова за унифициран подход на различните РЗИ при откриване на коронавирус в училище.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".