Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » Нова бизнес ниша: КОВИД консултант

Нова бизнес ниша: КОВИД консултант

Безопасността по време на пандемия се превръща в ключов фактор и показва отговорност на дадена институция, компания или училище към служители, ученици и цялата общност

 

virus-4931227_640

 

Американците са едни от най-предприемчивите нации в света и дори в кризите виждат нови възможности. Пандемията отваря нова бизнес ниша за КОВИД консултанти. Лекарка инфекционист е започнала да предоставя такива услуги със своята фирма The Covid Consultants. Насочена е към бизнес клиенти, индивидуални клиенти и пътуващи.

 

Компаниите, които се налага да започнат работа присъствено и служителите да се върнат в офисите си, се възползват от услугите на КОВИД консултатите. Те ги съветват как да пренаредят бюрата в стаите и на каква дистанция, а също и какви правила да се спазват и как да се реагира при случаи на заразен служител. Услугата е насочена спрямо нуждите на конкретната фирма и по тази причина е ценна. Ръководството не губи време да измисля решения за безопасност. Също така се правят и тестовете на служителите, които се връщат на работа или при необходимост.

 

Предоставят се услуги и на отделни клиенти. Най-често те си поръчват тестване в домашни условия, за да не посещават здравни заведения.

 

Все по-често ще бъдат търсени КОВИД консултантите при пътувания и най-вече в чужбина. Те трябва да следят какви са изискванията за влизания в различни държави по света. Ако се налагат тестове, кога точно да бъде взет, за да се спазят всички изисквания от съответната чужда страна, обобщават от сайта Robb Report, които представят новата бизнес инициатива.

 

Частни училища, които планират да предложат хибриден вариант на обучение, също обмислят да наемат КОВИД консултати, за да имат наблизо специалисти, които винаги да им дават най-точните съвети как да функционира учебния процес в условията на пандемия, по колко ученици да бъдат в стая, как да са подредени чиновите, как да се предпазват ученици и учители, кои места са най-уязвими. В работните им характеристики ще влизат задължения да следят здравните разпоредби и да реагират по най-добрия начин в случай на коронавирус.

 

Безопасността по време на пандемия се превръща в ключов фактор и показва отговорност и грижа на дадена институция, компания или училище към служители, ученици и цялата общност.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".