Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » Удобна капсулирана каска с пречистен въздух може да измести маските и шлемовете

Удобна капсулирана каска с пречистен въздух може да измести маските и шлемовете

Може да се ползва повече от 5 часа без да се сваля

imageedit_3_3596289798

 

Краят на пандемията все още не се вижда, но вече много компании предлагат революционни решения как да живеем с коронавируса и да запазим нашето здраве.

 

Маските все повече се превръщат в жизненоважен аксесоар, но вече се появяват нови идеи. Една от тях е удобна капсулирана каска, която пречиства въздуха.

 

 

Каската на MicroClimate е наречена Air (Въздух). Тя напълно капсулира лицето, главата и шията. Отпред е прозрачна, за да може да се вижда без проблем. Има въздушни филтри HEPA, които пречистват въздуха, който се диша и издиша. Тези филтри са разработени по време на Втората световна война за премахване на радиоактивните частици от въздуха. Постепенно стават златен стандарт за филтриране на въздуха и са способни да улавят коронавируса, когато се пренася въздушно, твърдят производителите на новите каски.

 

120775493_151615933274175_4158017968238819421_o

 

Целта на компанията е да даде маскимална защита с тази маска на своите клиенти. Те отново да могат да пътуват спокойно със самолети, в таксита, да общуват с други хора без да се притесняват от зараза.

 

В момента каската е само в един цвят – в черно. Тежи 2 килограма. Има собствена чанта за удобно пренасяне.

 

 

Поддръжката е минимална. Единствено трябва да се почиства прозрачната част. Това става с микрофибърна кърпа, която е включена в комплекта.

 

 

Когато е напълно заредна чрез усъвършенствания USB-C порт, каската може да работи повече от 5 часа – достатъчно време за пътуване в самолет на средни дестинации. Може да се презарежда в движение, но зареждането е по-бавно и отнема 8 часа.

 

 

Вградените HEPA филтри могат да се ползват между четири и шест седмици, ако каската се носи редовно. В момента компанията разработва лесни заместители.

 

Засега се забелязва само един проблем – звукът на говорещия е леко приглушен, но от MicroClimate работят по въпроса, за да се подобри и този периметър. Можете да се убедите, че и така се чува добре. Дори по-добре в сравнение с говорене през маска.

 

Вече сигурно се чудите как ще яденете и пиете с тази каска. И по този въпрос се работи. За момента само за пиене. Ще има място за поставяне на сламка, през която ще могат да се поемат течности без да се маха каската.

 

pf-1354fc19--Carolina1

 

Очаква се първата партида каски да бъдат доставени на първите клиенти в третата седмица на октомври. Цената е 199 долара.

 

Ако се съди по рекламите, основната таргет група явно е често пътуващите със самолети. Ако каските се приемат добре, това може да е решение и за авиокомпаниите да си възвърнат позициите след драстичния спад на полетите в последните месеци.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".