Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » COVID кризата увеличи полетите с частни самолети в света

COVID кризата увеличи полетите с частни самолети в света

COVID-19 и богатите

 

https://magellanjets.com/

https://magellanjets.com/

 

Авиокомпаниите, предлагащи редовни полети, пострадаха сериозно от мерките за ограничаване на коронавируса, но частните чартъри за богати пътници процъфтяват, информира „Роб Репорт“, медия, насочена към богата целева аудитория.

 

През август чартърите във Великобритания са с 51% повече в сравнение със същия период за миналата година.

 

Подобни констатации правят и американците. Националната асоциация на бизнес авиацията в САЩ съобщава, че чартърите в страната са се увеличили това лято в сравнение с предишното. Най-честите дестинации са до местата, които традиционно се използват за втори дом – планинския курорт Вейл в Колорадо и крайбрежието на Флорида. Полетите с частни самолети до там са скочили с 33%.

 

Европа не приема американци като мярка срещу коронавируса, но по-богатите могат да си позволят и тази дестинация, пише „Роб Репорт“. Ползват се частни самолети, а пътуванията се обявяват с бизнес цел. Компаниите, които предоставят бизнес чартърни полети, позволяват да се качи на борда и семейството на бизнесмена.

Летищата във Великобритания предоставят достъп на американците, пътуващи с частни самолети, които след това могат да летят към Европейския съюз и към други европейски държави, пише „Роб Репорт“.

Повечето богати американци летят до Европа, защото имат втори дом в някоя европейска държава или имат голям бизнес там. Лети се и до средиземноморските яхтени пристанища, тъй като много от тях притежават там яхти.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".