Рубрики
Начало » Коронавирус » КОВИД нарушение: Холандският правосъден министър е прегърнал тъща си на сватбата си

КОВИД нарушение: Холандският правосъден министър е прегърнал тъща си на сватбата си

 

Grapperhaus2018

 

Правосъдният министър на Нидерландия вече може да се нареди сред рецидивистите по нарушаване на противоепидемичните мерки по време на пандемията от коронавирус. Миналата седмица той стана известен с това, че е нарушил правилото за социална дистанция от 1,5 метър на собствената си сватба. Гостите му се бяха скупчили за обща сватбена фотография. Наложи се той се извини.

 

Папарак обаче разпространи нови снимки. На тях се вижда, че по време на КОВИД сватбата правосъденият министър на Нидерландия е прегърнал тъщата си. На друга пък се здрависва с гост, който е уважил важното за младоженеца събитие.

 

Всички настояват за ново извинение от Фердинанд Граперхаус.

 

По казуса със сватбените нарушения се произнесе и холандският министър председател Марк Рюте, който е заклет ерген засега. Той заяви, че действително са допуснати грешки. Дори и Рюте, който се слави със своята праволинейност и умение да казва „Не, не, не“ на европейските лидери, сега подчерта колко упорито работи правосъдният министър. Говорител на министерството на правосъдието обяви, че Граперхаус няма какво да добави повече към извинението си от миналата седмица.

 

Фердинанд Граперхаус

 

„Въпреки всички взети мерки по време на сватбата, за съжаление е имало моменти, при които разстоянието от 1,5 метра не е било спазвано. Съжалявам! Един министър винаги трябва да дава добър пример”.

 

 

 

 

Фердинанд Граперхаус е на 60 години. Това за него е втори брак. С първата му съпруга са живели заедно между 1986 и 2016 г., когато тя е починала. Има 4 деца. Новата му съпруга е журналистка. Граперхаус е учил в известния Амстердамски университет. Той има и докторска степен. Дълги години работи като адвокат. Бил е съдружник и управляващ партньор в адвокатска кантора. Преподавател е по трудово право в Университета в Маастрихт. От 2017 година е министър на правосъдието и сигурността в Нидерландия.

 

 

Мерките срещу коронавируса в Нидерландия не са така многообразни и тежки като в други страни. Държавата подходи разумно още в началото и наложи т.н. „интегентно заключване“, а не се затвори напълно. Приемат се мерки, които могат да се спазват и се разчита на самосъзнанието на хората. Маските не са задължително, но пък социалната дистанция се превърна в правило номер едно. За неспазване на социална дистанция по време на посещението си в Гърция беше атакуван и краля на Нидерландия.

източници:

https://www.shownieuws.nl/rubrieken/sterren/2020/zien-ook-hier-breekt-ferd-grapperhaus-coronaregels/

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".