Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: Не предвиждаме цялостно преминаване към дистанционна форма на обучение

Министърът на образованието: Не предвиждаме цялостно преминаване към дистанционна форма на обучение

COVID и образование: 28 септември 2020 г.

Публична информация от медии, институции, училищни сайтове

student-5511829_640

 

София

Една паралелка в 7 клас на столично училище е под карантина – информация от сайта на училището.

 

Севлиево

 

3 паралелки в училище в Севлиево са под карантина. Ученичка в 11 клас е с коронавирус, съобщава 24 часа.

 

Министърът на образованието

 

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: НЕ ПРЕДВИЖДАМЕ ЦЯЛОСТНО ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ДИСТАНЦИОННА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ, пише (с големи букви) във Фейсбук страницата на МОН.

 

4 на 1000 паралелки в страната са в карантина, обобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

 

Заразените са съответно 0.01% от учениците и 0.09% от учителите. В тази бройка не влизат 16-те учители в Габрово, които са първият клъстер в учебно заведение на заразата.

 

„Не предвиждаме цялостно преминаване на системата към обучение в електронна среда. Това, което обсъдихме и избрахме през лятото, впрочем във всички страни се случва, е превключване.

Превключване за отделни паралелки, надявам се да няма за цели училища, цели общини и цели области. Имаме четири на хиляда карантинирани паралелки, тоест четири не учат временно или временно учат в електронна среда, 996 си учат в училището.

Ако се запазят тези среднодневни стойности очакваме този процент да се покачи максимум до един процент. Да се надяваме, че няма да имаме значително увеличаване на общия брой на заразените.

Министерството на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които те се дават предписания за преминаване към обучение на електронна среда, но те ще бъдат значително по-високи от сегашните“.

 

Стара Загора

Паралелка в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора е карантинирана заради положителен тест на десетокласник, съобщава Dariknews. Положителният резултат за коронавирус станал известен в петък.

 

Под карантина са три паралелки в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора, една в СУ „Иван Вазов“, един клас в ПГЕ „Джон Атанасов“ и една паралелка в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък, информира медията.

Област Бургас

 

1 ученик и 5 учители са с коронавирус, съобщават медиите.

1 паралелка с 25 ученици са под карантина.

Ямбол

 

Три паралелки от две училища  област Ямбол с над 60 деца са под карантина, съобщава Нова телевизия. Заразени с коронавирус са 5-ма учители.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".