Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » COVID мода: Луксозен шлем на Луи Вюитон

COVID мода: Луксозен шлем на Луи Вюитон

Шлемът ще е скъп, в българска валута – над 1600 лева

COVID-19 и богатите

 

imageedit_9_5081751920

 

В епохата на коронавируса луксозният бранд Луи Вюитон се включва с нов моден аксесоар в своята колекция Круиз 2021 – шлем, който служи за защита срещу COVID-19.

 

Шлемът на Луи Вюитон е почти същият като тези на медицинските лица, но съдържа златния монограм на марката. Състои се от две части. Едната е тип лента, която се закрепя на горната част на главата. Другата е тип козирка, която е прозрачна и защитава лицето. Козирката е закрепена за лентата при слепоочието. Може да се вдига и да се сваля в зависимост от ситуацията. Предпазва от UV лъчи. Стъклото може да се затъмнява, когато човек е изложен на силна слънчева светлина. И двете части са с монограма на Луи Вюитон.

 

Това не е първото включване на марката в борбата срещу коронавируса. В началото на пандемията компанията изработи защитни облекла за лекарите, маски и щитове лицето.

 

Новите луксозни щитове ще започнат да се продават от 31 октомври 2020 г. Модният артикул все още няма цена, но Vogue Hong Kong смята, че тя ще е 7500 хонконгски долара. Това е 1607 лева.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".