Рубрики
Начало » Коронавирус » Англия: Ковид „светофар“ при пътуване в чужбина

Англия: Ковид „светофар“ при пътуване в чужбина

 

traffic-light-876050_640

 

„Зелени“, „жълти“ и „червени“ държави – за жителите на Англия ще важи ковид „светофар“ при пътуване в чужбина през лятото, обяви британското правителство.

 

Зелени държави – при връщане на англичаните от зелените страни трябва да си направят тест преди прибирането и ПСР тест до 2 дни след като кацнат в родината си. Няма нужда от карантина, освен ако тестът не е положителен.

 

Жълти държави – при връщане на англичаните от жълтите страни трябва да си направят тест преди прибирането и се поставят 10 дни под карантина, а след това излизат от нея с два отрицателни теста.

 

Червени държави - при връщане на англичаните от червените страни трябва да си направят тест преди прибирането и след кацане остават под карантина в карантинен хотел за 10 дни. Ще се нуждаят от два отрицателни ПСР теста, за да напуснат хотела.

 

Забраната да се пътува в чужбина ще бъде отменена за англичаните най-рано на 17 май.

 

Правителството ще публикува допълнително списък на държавите след като наблюдава как се развива пандемията. Ще се прави преразглеждане на този списък в края на юни, през юли и през октомври, съобщава „Политико“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".