Рубрики
Начало » Коронавирус » Бургас предоставя денонощна грижа за децата на медиците

Бургас предоставя денонощна грижа за децата на медиците

Поема се грижата за децата на медиците от яслена възраст до 3 клас

 

79cd25810f0961b7355d0fd6ef4aba52

 

Три детски градини в Бургас ще се включат в грижите за децата на медиците, става ясно от сайта на общината.

 

Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Детска градина „Звездица-Зорница“ ще поеме грижата за деца на бургаски лекари и медицински лица, които са в яслена и градинска група, и за тези в 1, 2 и 3 клас. За децата в начален курс ще бъдат създадени условия в градината да се обучават в дистанционна среда, за да не пропускат учебния материал.

 

„Разширяването на услугата ще осигури възможност на медиците ни да продължат да изпълняват своите денонощни задължения в бургаските болнични заведения. Това е най-малкото, което можем да направим в момента за тях. Освен това, детска градина „Калина Малина“ във Ветрен и „Морска звезда“ в к-с „Меден рудник“ също ще се включат в грижите за децата на бургаските лекари, работещи в болничните заведения там“, сподели още кметът Димитър Николов.

 

Медицинските лица, които искат да се възползват от услугата, трябва да попълнят и да изпратят по ел. поща заявление до кмета, в което да посочат дали децата им да се получават полудневна, целодневна, нощуваща услуга или услуга за деца до 9 години. (още информация – тук)

 

Детската градина „Звездица-Зорница“ се намира в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас и други лечебни заведения. Едновременно с това, капацитетът й позволява в нея да се полагат грижи за над 300 деца.

 

 

Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са…

Posted by Димитър Николов on Wednesday, November 25, 2020

 

Заявление

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".