Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Директорът на „Пирогов“: „Може би ще трябва временно спиране на обучението на малките ученици и на децата от детските градини в София“

Директорът на „Пирогов“: „Може би ще трябва временно спиране на обучението на малките ученици и на децата от детските градини в София“

 

kindergarten-2456159_640

 

„Може би ще трябва временно спиране на обучението на малките ученици и на децата от детските градини в София“, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той сподели, че лекарите са на предела на възможностите си. Отделно британският вариант засяга повече млади хора и деца в сравнение с предишната вълна. В болницата има 11 малки пациенти с коронавирусна инфекция.

 

Проф. Асен Балтов:

 

Почти сме на предела на възможностите си и трябва да се мисли за по-сериозни мерки.

Трябва да се вземе вече отношение и за по-малките деца. 

За съжаление може би ще трябва и те временно да спрат обучението и детските градини.

Продължава да се увеличава броят на новозаразените малки пациенти.

Британският вариант засяга по-млади, засяга деца.

В „Пирогов“ има вече настанени 11 деца с коронавирусна инфекция. 

Това говори, че се засягат по-младите в сравнение с предишната вълна.

 

Днес на среща при здравния министър директорът на „Пирогов“ ще предложи да се разкрият още 20 легла за малки пациенти и допълнителни 10 реанимационни легла заради недостига на този тип легла в цяла София.

 

Проф. Балтов смята, че трябва да има и временно затваряне на заведенията.

 

Лично моето мнение е, че заведенията също би трябвало поне за две седмици да спрат да работят, защото виждаме, че колкото и да казват, че няма никакво значение това, всичко има значение.

Особено, когато стигаме до такива високи числа.

 

Той сподели още, че има нови желаещи за ваксинация сред лекарите и учителите. За „Пирогов“ още 180 лекари са пожелали да бъдат ваксинирани. Скептицизмът и сред учителите за ваксините отдавна е преминал и „трендът е над 50% да имат желание да се ваксинират“.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".