Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Директор: Има депозирани заявления от учители за неплатен отпуск при присъствено обучение

Директор: Има депозирани заявления от учители за неплатен отпуск при присъствено обучение

 

20191027_095007

 

Има депозирани заявления от учители за неплатен отпуск при присъствено обучение, съобщи директорът на 23 СУ пред Нова телевизия. Днес стана ясно, че се обсъжда вариантът 7, 8 и 12 клас да се върнат в класните стаи на 4 февруари.

 

„Имаме и депозирани заявления, че при присъствено обучение те ще помолят за неплатен едномесечен или двумесечен период„.

 

Всъщност това вероятно може да се обясни с желанието за ваксинация и изчакване да бъдат поставени и двете дози от ваксината. Или пък с надеждата, която изказа и образователният министър, че през пролетта всички се надяват положението с коронавируса да се подобри. Самият той предвиди присъствено обучение, но с редуване на класовете 5-12 клас, до пролетта.

 

Все още няма окончателно решение за присъствено обучение на големите. Ще се решава около 28 януари. Със сигурност 5-12 клас остават онлайн до края на първия срок.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".