Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Директорът на 51 СУ в София: „Родителите оценяват дистанционното обучение като сполучливо“

Директорът на 51 СУ в София: „Родителите оценяват дистанционното обучение като сполучливо“

Асен Александров: „Оставането вкъщи на учениците не е загубено време“

laptop-5612751_640

 

 

 

„Оставането вкъщи на учениците не е загубено време“, заяви в студиото на БНТ Асен Александров, директор на 51 СУ в София. Той е един от най-известните директори в страната с чести изяви в медиите. Председател е на Сдружението на директорите в средното образование. Александров е провел анкета сред родителите в своето училище. Общата им оценка е, че дистанционното обучение е сполучливо. Те са категорични, че по-добре е да са присъствено като образователни резултати, но повечето от родителите приемат необходимостта от тези ограничения.

 

Асен Александров, директор на 51 СУ в София:

 

Оставането вкъщи на учениците не е загубено време. Не се наваксва материал, а се взима материал. Разбира се, не е толкова качествено колкото, когато сме присъствено, особено в по-ниските образователни етапи. В началния етап по-трудно се извършва дистанционно обучение, тъй като учениците от 1 и 2 клас имат нужда от живия контакт с учителя.

 

По-добре е богат и здрав, отколкото беден и болен, но в случая не са така отчетливи алтернативите.

 

Вчера направихме анализ с Педагогическия съвет. Проведох анкета с близо 1/3 от родителите. Общата им оценка е, че дистанционното обучение е сполучливо. Всички са категорични, че по-добре е да са присъствено като образователни резултати, но повечето от родителите приемат необходимостта от тези ограничения. 

 

Учителите в цялата страна вече са в пъти по-добре подготвени в сравнение с миналата година и дистанционната им комуникация с учениците е много по-ефективна. Това беше оценката на известния директор за ситуацията в момента.

 

Цялото интервю можете да чуете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".