Рубрики
Начало » Коронавирус » Директор на училище в Карлово: „Моите аплодисменти са за учителите“

Директор на училище в Карлово: „Моите аплодисменти са за учителите“

„Днес онлайн обучението е нашият малък спасителен двор, нашата църква!“

people-4482372_640

 

„В този момент искам да изкажа подкрепата си към всички учители, които боледуват или се възстановяват от Covid-19. Пожелавам им да се върнат здрави и силни! Днес моите аплодисменти са за тях!“ Това написа директорът на  СУ „Христо Проданов“ в Карлово Лука Мачев в личния си профил във Фейсбук. Емоционалното послание спечели симпатиите на мнозина и беше препечатано в медиите. Той допълни: „Баща ми ми е разказвал, че по време на войната са учили в двора на църквата. Днес онлайн обучението е нашият малък спасителен двор, нашата църква!“

 

Обръщението на директора:

 

Напоследък често се натъквам на нападки срещу учителите, които искат учениците да преминат в онлайн обучение.

Бих искал да се обърна към хората, които са на това мнение, и да ги попитам, колко от тях са толкова смели, че да изкарат един ден в сегашната ситуация в затворено пространство с около стотина деца без маски? А седмица? А месец? В кой друг сектор/ магазини, банки, аптеки/ служителят е принуден да комуникира непосредствено с около 20-30 клиенти без маски? Защо половин България работи в хоум офис, докато децата, които са най-големите преносители на инфекцията, са в час?

Може би смятате факта, че децата ще заразят учителите, не е съществен проблем, но когато детето се прибере у дома и зарази цялото ви семейство, проблемът ще бъде налице, ще бъде и ваш.

Един народ се познава по начина, по който реагира в периоди на криза.

Ние престанахме да аплодираме лекарите си и да ценим тяхната саможертва, хвърляхме камъни и слама по полицаите си, а сега разпъваме на кръст учителите си.

Хора, спрете!

Баща ми ми е разказвал, че по време на войната са учили в двора на църквата. Днес онлайн обучението е нашият малък спасителен двор, нашата църква! Независимо дали ни е приятно, лесно или удобно. Въпросът е на живот и смърт! Доколко качествено ще бъде то, зависи не само от учителите, но и от вас родителите!

В този момент искам да изкажа подкрепата си към всички учители, които боледуват или се възстановяват от Covid-19.

Пожелавам им да се върнат здрави и силни!

Днес моите аплодисменти са за тях!

 

Във второ емоционално послание: „Всяка заповед е предпоследна“ директорът се обръща към общинските, областните, държавните ръководни фактори.

 

Не се управлява само със законови и подзаконови нормативни актове, с алинеи, точки и запетайки, а с мисълта за ближния, т.е със СЪРЦЕ!

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".