Рубрики
Начало » Коронавирус » Директори: Категорично подкрепяме затварянето на ясли, детски градини и училища до Коледа

Директори: Категорично подкрепяме затварянето на ясли, детски градини и училища до Коледа

 

motor-loop-3260697_640 (1)

 

Категорично подкрепяме затварянето на ясли, детски градини и училища от 27 ноември до Коледа, написа директорът на 119 СУ Диян Стаматов и по този начин изрази позицията на Съюза на работодателите в системата на образованието. „Дистанционното обучение като временна алтернативна мярка е добра възможност за преподаване в безопасна среда за хиляди ученици“, смятат от съюза.

 

Цялото съобщение:

 

Директорите и заместник – директорите, членове на Съюза на работодателите в системата на образованието (СРСНПБ) КАТЕГОРИЧНО ПОДКРЕПЯМЕ направеното предложение за затваряне на яслите, детските градини и училищата в страната от 27 ноември до Коледа.

Това е очаквана и изключително адекватна мярка за защита живота и здравето на всички работещи в системата на предучилищното и училищното образоване.

Дистанционното обучение като временна алтернативна мярка е добра възможност за преподаване в безопасна среда за хиляди ученици.

Подкрепата на родителите отново е изключително важен стълб за пълноценното реализиране на електронното обучение през следващите седмици.

Според нас е уместно отразяването на отсъствията на липсващите ученици, както и вписване на аргументирани оценки при извършването на текущо изпитване.

Предлагаме да бъде удължен с три месеца предвиденото в измененията на ЗПУО от септември 2020 година свързани с промените в Училищните настоятелства, поради наложената забрана за събиране на групи от хора, което ще възпрепятства свикването на общо събрание по законен ред, както и освобождаването на определени лица предвидени в промените.

Животът на учители и ученици е приоритет!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".