Рубрики
Начало » Коронавирус » Предупреждение за „драконовски мерки“ и за пълен локдаун – вероятно това ще обяви холандското правителство тази седмица

Предупреждение за „драконовски мерки“ и за пълен локдаун – вероятно това ще обяви холандското правителство тази седмица

Новини от Нидерландия

 

row-houses-384596_640

 

Предупреждение за „драконовски мерки“ и за пълен локдаун, ако бройките на заразените с коронавирус не намалеят – вероятно това ще обяви холандското правителство тази седмица, съобщават местните медиите.

 

Управляващите на Нидерландия все още смятат, че не могат да се направят точни изводи от ефекта на частичното блокиране в средата на октомври. Искат още малко време, за да се прецени дали мерките дават резултат.

 

„Червеният екип“ от учени и здравни експерти, който съветва холандското правителство по въпроси за справяне с коронавируса, препоръча преди дни строга пълна блокада на Нидерландия за поне две седмици. Според тях, когато страната е в червената зона, вече нищо друго не може да се направи, освен пълен локдаун.

 

Министрите са се събрали в неделя в резиденцията в Хага на премиера Марк Рюте и са решили, че още е твърде рано за толкова драстична мярка, защото на този етап не е ясно как действа частичното блокиране. Най-вероятно обаче тази седмица правителството ще излезе с предупреждение за драстични мерки и за пълен локдаун, според източници на медиите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".