Рубрики
Начало » Коронавирус » Дубай: Докато детето учи онлайн, майката ще работи от дома си

Дубай: Докато детето учи онлайн, майката ще работи от дома си

 

dubai-2650364_640

Когато детето е на електорнно обучение от вкъщи, майка му преминава също на работа от дистанция, обяви Правителството на Дубай нова мярка за своите служители. Майките на ученици от 9 клас надолу, включително и от детската градина, могат да се възползват от нея. Учебната година започва на 30 август, неделя, а от следващата седмица новата трудова промяна влиза в сила.

 

За да се осъществи това все пак работата на служителката трябва да позволява да се работи от разстояние и да не се нарушават другите дейности в службата. Те ще могат да го правят само за дните, в които децата им са на дистанционно обучение. Трябва да представят и одобрен от училището график на учебната програма.

 

Бащите, които работят в Правителството на Дубай, също ще могат да се възползват от работа от дома си, ако няма кой да се грижи за децата им по време на онлайн часовете.

 

Родителите, на които ще се разреши работа от дома, трябва да се ангажират и с това да наглеждат децата си по време на ученето от дистанция.

 

Новата мярка цели да намали притесненията на родителите, а също да осигури стабилност на семействата и ги подпомогне за щастлив и балансиран живот по време на пандемията.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".